Wild nectar

Ideální pro Hoop, Pulsar, V60, batch brew, Aeropress a jiné způsoby přípravy filtrované kávy. Vhodná taky na SOUP, Turboshot a blooming espresso.

Položka byla vyprodána…
Skladem u dodavatele
Značka: Fiftybeans
499 Kč 412,40 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
Položka byla vyprodána…

 

Chuťový profil Raffaello, kokos a tropické ovoce
Země původu Kolumbie
Zpracování
Enzymatická kofermentace
Odrůda Caturra
Senzorická charakteristika
Šťavnatá káva
Metody přípravy Espresso a filtr
Nadmořská výška 1800 m
Farmář Edison Argote
Farma  Quebraditas

 

 

Co je tohle kafe zač?
Roman Nejedlý (pražič)

" Kafíčka od Oscara Hernandéze z jeho farmy Los Nogales najdete v naší nabídce pravidelně. A z letošní sklizně vám přinášíme tento parádní blend.

Jedná se o směs dvou odrůd - Bourbon Ají a Colombia.

Prvním krokem zpracování u obou odrůd byl tzv. float. Kávové třešně se vloží do vodní nádrže, kdy tímto dojde k umytí kávových třešní, ale také k vytřídění pouze těch ideálně zralých. Následně se kávové třešně promyjí čistou vodou. Další krok zpracování těchto kafíček se dá přirovnat k pasterizaci. Přibližně na 30 až 60 sekund se kávové třešně ponoří do vody o teplotě 90 °C a hned poté jsou šokově ochlazena. Tento krok pomáhá uvolnit cukry v kávových třešních, které jsou následně využity při fermentaci kafíček. Odrůda Colombia byla následně oloupána, kdy slupky z tohoto kafíčka byly využity k výrobě mosta (přirozeně uvolněná kapalina z kávových třešní), ve které byly kafíčka fermentována, a to přibližně 7 dní. Odrůda Bourbon Ají byla taktéž fermentována v mostu (vyrobeném z třešní této odrůdy), ale pouze po dobu 120 hodin. V rámci fermentace byly použity také kvasinky získané z předchozích fermentací, kdy tyto pomáhají kontrolovat danou fermentaci. Po ukončení fermentace byla kafíčka promyta vodou, aby se fermentace zastavila. Posledním krokem pak bylo sušení kafíček, které trvalo přibližně 14 dní. V průběhu tohoto času byla kafíčka pravidelně otáčena a kontrolována.

Říkáte si, proč jsme se rozhodli z těchto kafíček vytvořit směs? Důvod je prostý. Na odrůdě Colombia nás strašně bavila její sladkost, na odrůdě Bourbon Ají zase to, jak krásně je ovocná. No a když tyto dvě odrůdy smícháte, vznikne z toho ferfektně komplexní a vyvážené kafíčko. A přesně takové máme nejradši! "

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola