Coconut Madness
Ideální pro Hoop, Pulsar, V60, batch brew, Aeropress a jiné způsoby přípravy filtrované kávy. Vhodná taky na espresso a mléčné nápoje.
| Kategorie: | Káva |
|---|---|
| Vhodná na: | Espresso (i pro automatické kávovary) |
| Chuťový profil: | Kakao, hořká čokoláda, kakaové nibsy |
| Složení: | 50% Kolumbie, promyté zpracování, region Huila 50% Brazílie, natural zpracování, region Sul de Minas |
| Chuťový profil | Raffaello, kokos a tropické ovoce |
| Země původu | Kolumbie |
| Zpracování | Enzymatická kofermentace |
| Odrůda | Caturra |
| Senzorická charakteristika | Šťavnatá káva |
| Metody přípravy | Espresso a filtr |
| Nadmořská výška | 1800 m |
| Farmář | Edison Argote |
| Farma | Quebraditas |
Co je tohle kafe zač?
Roman Nejedlý (pražič)
"Edinson nejdříve ideálně zralé kafíčkové třešně vytřídí od defektů a 24 hodin je oxiduje v plastových sudech, což je důležitý krok pro následnou fermentaci třešní s enzymy, protože kafíčkové třešně pak tuto fermentaci lépe snáší. Třešně nasucho odslupkuje a 72 hodin je fermentuje společně s kokosem a enzymatickým výluhem, který pomáhá absorbci kokosu přes pergamen, který chrání kávové zrno. Pro precizní kontrolu nad sušením používají na Quebraditas elektrické sušičky, které zrno kvalitně usuší již za 72 hodin, což je obrovská úspora času a Edinson tak může velmi rychle ověřit kvalitu produkce."
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
